Udtalelser fra tidligere deltagere og anbefalinger

”Åndelig vejledning har hjulpet mig til at leve mit liv – som mig!”

Marianne Leer, København

”I Åndelig Praksisgruppe mødte jeg forskellige måder at bede og meditere på. Det forandrede mit forhold til bøn fra en præstation af ord, til en væren i fællesskab med Gud.”

Henrik Jeppesen, Holstebro

”For mig har åndelig vejledning betydet, at jeg lever i en konstant bevidsthed om Guds nærvær, kærlighed og nænsomme vejledning for mit liv. Mit bønsliv er blevet mere levende. Bøn er blevet et rum, hvor vi bevidst begge mødes og er sammen. Mit trosliv er oftest præget af en fred og vished for livets vej. Min livsvandring er blevet mere visionær og målrettet.”

Marianne B. Petersen, København

”Inden jeg kom på kurset vidste jeg ikke så meget om bøn. Jeg bad, det jeg havde lært, og jeg vidste og ved stadig, at Gud er hos mig, hvor jeg er. Det er nok erfaringen, som er ny. Jeg kan mærke en ro og fredfyldthed, jeg ikke kendte, som har gjort, jeg kan finde ro i de bønner og bønneformer, jeg har lært. Det kan jeg anbefale andre at prøve.”

Jette Mondrup, Århus

”Da jeg startede med kurset, havde jeg ikke så mange erfaringer med, hvordan jeg kunne søge Gud. Specielt i min personlige bøn. Jeg syntes ofte, at mine bønner blev ”stive” og ”ensartede”. På kurset lærte jeg forskellige måder at søge Gud på. Nu oplever jeg, at bønsliv er meget mere spændende og farverigt, end jeg nogensinde har kunnet forestille mig.”

Erna Kyndesen, Holstebro

”I Åndelig Dannelsesgruppe har jeg lært nogle flere ”sprog” for bøn, end dem, jeg har været vant til at bruge. Jeg har opdaget, at Gud taler til mig på måder, som jeg ikke før har været opmærksom på. Først og fremmest handler det for mig om at kunne søge ind i fællesskabet med Gud, være stille og hvile i hans nærvær. Det er en gave midt i et travlt liv!”

Pia

“At være med i en Åndeligdannelses gruppe er at være på en vandring / rejse, hvor jeg har lært nye bønnesprog, brugt dyrebar tid sammen med Gud, fordybelse og erfaret at det giver mere tid til andre ting i hverdagen. Det har været en vandring med skønne medvandrere, hvor vi har delt erfaringer og liv, det har været en fantastisk og givende tid. Specielt dagens tilbageblik har givet mig rigtigt meget.”

Kirsten Rasmussen, Vejen

Projekt Åndelig Medvandring anbefales i øvrigt af:

 • Lars Mollerup Degn, Landsleder i Areopagos; 
 • Bente Lundbak Pihl, daglig leder af Den Lyttende Kirke, medvandrer/sjælesørger og sygeplejerske;
 • Karsten Bach, Generalsekretær i Dansk Oase; 
 • Bente Lybecker, cand. theol, ph.d., præst, diakon, retræteleder, åndelig vejleder og forfatter
 • Johannes og Heidi Pedersen, lederpar på Ådalen Retræte; 
 • Lene Skovmark, sygeplejerske, præst og åndelig vejleder; 
 • Øyvind Borgsø, diakon og åndelig vejleder
 • Inge Merethe Gross, præst, vejleder og retræteholder; 
 • Poul Asger Beck, præst og åndelig vejleder, cand. theol.
 • Anders Michael Hansen, præst, cand. theol.
 • Simon Fuhrmann, præst, cand.theol. 
 • Mette Villerup, præst i Holstebro Pinsekirke
 • Ruben Knudsen, frimenighedspræst.
 • Keld Dahlmann, valgmenighedspræst, cand. theol. 
 • Bo Lundgaard, foreningskonsulent i Baptisternes børne- og ungdomsforbund.
 • John Nielsen, missionsforstander i Det Danske Missionsforbund.
 • Ole Lundegaard, præst i Baptistkirken.
 • Benedicte Tønsberg, sognepræst og stiftspræst, cand.theol. 
 • Peder Poulsen, menneskelig og åndelig vejleder, cand. theol.
 • Gunni Bjørsted, retræteleder og præst i Missionsforbundet.
 • Ole Skjerbæk Madsen, missionspræst Areopagos.
 • Leif E. Kristiansen, forlagsredaktør Boedals Forlag
 • Jesper Fodgaard, valgmenighedspræst, formand for Dansk Oase