Det siger deltagerne


– Vi lever i en meget individualistisk tid, hvor man selv skal forme sin egen vej og perfekte liv. Meget handler om at kunne præstere og argumentere og mindre om at blive et helt menneske, der hviler i sig selv.

Stress, angst og depression er langt fra noget, kun jeg kender til. Mit behov for at tro på noget, der er større end mig selv, er vokset fra at være “inaktiv” kristen til at være mere åndeligt søgende. 

Det er godt for mig at lære nye måder, hvorpå jeg kan praktisere og dele åndeligt liv med andre. Det styrker og hjælper mig med at slippe tanken om, at alt afhænger af mig og mine valg. 

Det er fantastisk sammen med andre at møde bekræftelse på, at selvom man er et uperfekt menneske, som vi alle jo er, kan man modtage ubetinget kærlighed og svar gennem troen. Jeg tror på en kærlig, tilgivende og ikke dømmende guddommelig kraft, der bor i mit hjerte og er allestedsnærværende i alt liv. Det er min tro, som giver mig håb, trøst og fred indeni.

Kærlig hilsen Lise


– I efteråret 2021 blev jeg konfronteret med en stresstilstand og vidste, at der måtte ske noget. Da jeg længe havde haft lyst til at tage på retræte, blev det hvad jeg greb til. Efter en weekend i stilhed på Ådalen retrætecenter vidste jeg, at det var en vej, jeg måtte videre ad. I min søgen stødte jeg på Peders navn og muligheden for at deltage i et forløb med medvandring. Forløbet viste sig at få stor betydning for mig, også selvom det religiøse var fremmed for mig og forbundet med en vis skepsis. 

Peder er et rummeligt og meget vidende menneske, der på allerbedste vis er i stand til at vejlede ind i den kristne meditation. Der er stor grad af accept omkring den enkeltes tilgang til det religiøse. Langsomt banede det vejen til en større åbenhed for den åndelige dimension i mig.

Selvom jeg har arbejdet meget med mig selv og min historie, i forbindelse med uddannelse og arbejde, har den kristne meditative tilgang og medvandringen betydet større grad af fordybelse, indlevelse og siden klarhed omkring mig selv og det liv, der pressede mig ud i stress.

Jeg arbejder fortsat med den kristne meditation. Det giver mig ro og styrke til at være med det, der er uden at miste styrke og kræfter til livet med de udsving, det byder på. Retræter og medvandring kan noget ganske særligt og det vil fortsat have en stor prioritering i mit liv.

Jette, deltager i Åndelig praksisgruppe i Aarhus